Tessali

Alla inlägg den 12 april 2011

Av Therese - 12 april 2011 08:05




Godmorgon bloggvärlden & alla andra! :)

Vilket underbart väder det var igår. Strålande solsken & väldigt varmt. Trivdes som fisken i vattnet. Och det var jag nog inte ensam om & tycka?! ;-) så igår tillbringade jag nästan hela dagen ute och lapade sol.. Först hade jag byxor och tröja på mig men det blev alldeles för varmt så jag bytte om till kjol :o och en tunn 3kvarts tröja. Och det svalkade kroppen bättre.. 


Till min stora glädje så hittade jag vitsioppor & då konstaterade jag att nu ÄR det vår :) som vi har väntat.


Idag ryktades det att det skulle bli snö :O men det har jag inte sett till och inget jag kommer se till heller. För idag är det strålande solsken och ganska behaglig värme ute. Fy f*n vad gött med VÅR....


Eftersom jag ska upp tidigt i morgon och i väg till praktiken så tänkte jag dissa min trötthet och INTE sova idag som jag brukar göra efter att Micke har åkt i väg till jobbet. Så idag har jag istället kommit på lite saker att göra.. Tror Micke kommer bli glad =D och det kommer även jag också bli.. Kan inte avslöja något än. Men berättar nog det senare el nästa gång jag bloggar ;) har en tedens att INTE göra saker OM jag berättar i förväg :O konstigt men sant...


Kanske ska börja pyssla med det jag har i kikaren idag ;-) vi ses och hörs!





Av Therese - 12 april 2011 06:43

Jag bloggar inte lika mycket längre och jag bet inte riktigt vad det beror på. Kanske är det för att latheten gjort sig påmind eller så är det nog helt enkelt att det händer så mycket annat om dagarna som gör att jag inte har samma tid. Oavsett vad så har bloggen fått legat på hyllan & nu bloggar jag bara när det faller in :)


Jag har en sak & berätta. Jag har fått praktik plats   när jag fick besked om det så blev jag glad som ett barn på julafton. Äntligen ska jag få komma ut och göra något vättigt om dagarna! Äntligen kommer jag också få skapa rutiner, fixa matlåda, göra mig i ordning på morgonen, träffa arbetskompisar och det bästa av allt är att jag fått praktik på det jobb som står mig närmast mitt hjärta! Och det ÄR inom vården. Jag ska vara på ett ålderdomshem =)


När jag var liten & fram till vuxen ålder så trodde jag att dagis stod mig närmast hjärtat. Att låna andras barn, leka lekar, hjälpa dom och vara en bra förebild. Men har insett att det inte längre står mig närmast hjärta. Det är en stressig miljö, för mycket bus och gap! Jag pallar inte med det. Blir trött fort och orken är som bortblåst när jag kommer hem..


När jag en sommar hade fått feriejobb på ett ålderdomshem då gick jag dit med blandade känslor. Skulle det bli jobbigt? roligt?! men redan från första dag så älskade jag att jobba med gammla. För dom har så mycket mer att ge. Och dom har så mycket att berätta =) jag stormtrivdes att jobba inom vården med gamla. Det är nog det bästa yrket jag har jobbat med =D


Nu tycker säkert många att jag är konstig som väljer att gå ut på praktik i vecka 16. Att jag borde vara hemma & vila upp mig. Men grejen är den att jag är skit trött på att gå hemma om dagarna :s och absolut inte göra någonting. Har man gått hemma länge så tycker man som jag att det kommer bli underbart att få komma ut i arbetslivet..


Visst lite nervös är jag allt. OM jag verkligen kommer orka! Tröttheten ligger fortfarande & luras bakom hörnet. Kanske dags för järntabletter snart?! :P Men det ska nog gå bra. Jag ska bara "jobba" två dagar i veckan och dessa få dagar får man bita ihop OM det känns jobbigt eller tungt. Men eftersom jag har hamnat på mitt favo yrke så är det bara och bita i det sura äpplet. Jag ska fixa det...


Så måndag & onsdag kommer jag vara på jobbet =) känns finare och säga jobb än praktik. Även om det bara är praktik. Jag kommer alltså inte tjäna en krona. Men vad spelar det för roll? Har en inkomst från försäkringskassan så det jag får av dom får jag väl se som en lön.. Hur som helst jag är nöjd och det är det viktigaste! Jag och sambon har pengar så vi klarar oss. Vi kan betala räkningarna, köpa maten och diversse kläder. Vi har råd att äta ute och vi har även råd att bara sitta hemma :P nej men vill bara förklara att jag INTE är lurad på något vis. Det är INTE synd om mig. För jag har det BRA.


OM jag känner att jag orkar med praktiken och allt går bra. Vilket jag hoppas så kommer jag praktisera där fram till föräldrarledigheten. Det vill säga fram tills det att bebis kommer. Och den anländer i oktober :) eller slutet av september om den vill ut tidigare! Så detta innebär att jag dels kommer ha saker att göra under hela graviditeten & sen kommer jag jobba hela sommaren (dock får jag bara semester under den tid Micke har det) så vi kan göra saker ihop..


Tiden kommer springa i väg. Och innan jag vet ordet om det så har jag bebis hos oss <3 myspys...


Nej nu ska jag sluta babbla! =) see yaa


Presentation


Hej! I den här bloggen kommer du kunna läsa om min vardag som sambo till världens underbaraste kille

Gravidräknare

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Fråga mig

5 besvarade frågor

Besöksstatistik

Omröstning

När ni ska koppla av, vad har ni för avkoppling?
 Ta ett bad
 Krypa ner i soffan och glo på Tv
 Läsa en bra bok
 Sticka, sy el virka
 Lyssna på musik
 Sortera foton
 Blogga
 Pyssla (scrapbook el annat pyssel)
 Ut & gå
 Vila

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards